V roce 2007 jsme založili v Dolních Kounicích vinařství Dva duby, které se od počátků věnuje produkci charakterních vín z místního výjimečného terroiru.

Charakterní a velká vína vznikají ve vinici (a většina špičkových vinařství po celém světě funguje ve vinici v nějaké formě ekologického zemědělství) a následně pak ve sklepě (a opět to u špičkových vín jsou malé a velké sudy či jiné specialní nádoby a minimalizace zásahů spíše než nerez, řízené kvašení a zásah do vín pomocí různých přípravků).

 

 

Máme tedy více než 10 letou praxi v transformaci starých konvenčních vinic na bio / biodynamický režim a s tím spojené oživení půdy nebo třeba využití specializované mechanizace.

Stejně tak již více než 10 let produkujeme vína s minimalizací zásahů (včetně „hands off“ přistupu) a aditiv (vína bez aditiv a vína bez přidané síry) a to v sudech, betovém vájičku či keramické amfoře.

 

Rádi se s Vámi o naše poznatky podělíme.